Mattojen pesu

Mattojen pesu rannalla vaiko olohuoneessasi? Päätä sinä – Mattomaisteri hoitaa mielellään pesuhomman kotonasi.

Unohda hankalasti kuljetettavien mattojen viennit pesulaan ja tilaa ammattilainen paikan päälle! Mattomaisteri pesee matot, sohvat, nojatuolit ja muut kalusteet sekä patjat vaivattomasti paikan päällä kotona ja mökillä. Ja mikä parasta – kotona tehdyn mattopesun kustannukset voit vähentää verotuksessasi kotitalousvähennyksenä (60% / 2023).

Miten mattojen pesu tapahtuu?

Matot tulee ensin imuroida, jolloin enin irtoroska poistuu. Hienoin irtolika, joka ei imureilla lähde, lähteekin sitten pesussa.

Mattopesu tapahtuu tasopesuna lattialla eli matot voivat olla omilla paikoillaan pesun aikana. Matolta ja sen ympäriltä siirretään kalusteita sivummalle, että työ olisi sujuvaa. Pesussa roiskuva vähäinen vesi kuivataan heti pois, joten lattiasi ei pesusta vaurioidu, olipa se sitten vaikka parkettia.

Mattomaisteri käyttää pesussa ammattilaistason pesukalustoa. Koneen pohjassa on edestakaisin liikkuva harjas ja koneen paino vielä tehostaa pesua. Pesuaineina käytetään kyseiselle pesutekniikalle ja laitteelle suunniteltuja laadukkaita pesuaineita, jotka ovat biohajoavia.

Maton pesu kotona tasopesuna

Mattomaisteri vesipesee kaikenlaisia irtomattoja, kokolattiamattoja ja porrasmattoja. Irtomatot voivat olla plyysi-, villa-, buglee-, nukka- ja käytävämattoja. Nämä myös saavat jäädä omalle paikalleen kuivumaan. Kuivuminen vie mattolaadusta riippuen yleensä 4-12 tuntia. Sen sijaan kaksipuolisten räsymattojen ja paperinarumattojen pesu onnistuu, kunhan matto saadaan jonnekin pesun jälkeen kuivahtamaan ilmavasti, sillä lattialle sitä ei voi jättää.

Matot, joissa on vesipesukielto, kuten esim. sisal-, juutti- ja kookosmatot, voidaan pestä kuivapesuna. Kuivapesussa käytetään kotimaista tekstiilin pintapesuainetta, ei lainkaan vettä.

Mattomaisteri kuuluu alv-rekisteriin ja sen vuoksi pesupalvelut oikeuttavat kotitalousvähennykseen (v. 2023 / 60 %).  Tämä veroetu kannattaa hyödyntää vaikkapa samantien OmaVero-palvelussa.

Jäitkö vielä empimään? Kysy rohkeasti lisää Mattomaisterilta ja lue “Ainakin 5 hyvää syytä valita Mattomaisteri“!

 

Karvamaton pesu

Mattojen suojauskäsittely

 

Heti pesun jälkeen matot kannattaa suojata likaahylkivällä aineella, sillä se helpottaa jatkossa tekstiilin pitämistä puhtaana. Käsittely suojaa tekstiilejä kosteudelta ja lialta sekä parantaa niiden pestävyyttä. Tekstiilipinta hengittää normaalisti suojauskäsittelyn jälkeenkin.

Tekstiilisuoja-aine on kotimainen, myrkytön ja vesipohjainen tuote.  Huom! Tekstiilisuoja-aine tuoksuu voimakkaasti niin kauan kunnes tekstiili on kokonaan kuivunut. Suoja-aineesta ei kuitenkaan haihdu mitään myrkyllisiä yhdisteitä.

Jäitkö vielä empimään? Kysy rohkeasti lisää Mattomaisterilta ja lue “Ainakin 5 hyvää syytä valita Mattomaisteri“!

Matot ja muut pesukohteet
– Mattomaisterin monipuolinen palvelupaletti

  • Sohvat, nojatuolit, rahit – myös nahkakalusteet
  • Ruokatuolit, työtuolit, säkkituolit – myös nahkakalusteet
  • Matot: kaikenlaiset irtomatot, kokolattiamatot, porrasmatot – vesipesuna ja kuivapesuna
  • Petauspatjat, runkopatjat ja painopeitot
  • Vaunut, rattaat, turvaistuimet, sitterit, isot pehmolelut
  • Ryijyt, raanut ja muut seinävaatteet
  • Kangas- ja nahkaverhoilut autoissa, asuntovaunuissa ja veneissä
  • Terassikalusteiden pehmusteet, keinujen ja asuntoautojen katokset

Mattojen perushoito

Imuroi matot säännöllisesti.

Tuuleta mattoja, kevyt tamppaus ja harjaus riittävät. Talvella useimmat matot tykkäävät käydä pakkaslumikylvyssä.

Poista tahrat HETI. Imeytä talouspaperiin. Käytä tarvittaessa matolle sopivaa tahranpoistoainetta.

Säännöllinen pesu on tarpeen kerran vuodessa sellaisille matoille, jotka ovat eteiskäytävällä, keittiössä tai muissa suosituissa kohdissa. Näin lika ei pääse pinttymään ja matot puhdistuvat pesussa paremmin. Olohuoneen ja muiden tilojen mattojen pesuväli voi olla harvempi, mutta kannattaa muistaa, että tasokas pesu poistaa niistäkin sellaisenkin irtolian ja pölyisyyden, joka ei imuroidessa poistu.

Käännä mattoa säännöllisesti, ettei esim. sohvan edustalta matto kulu ja likaannu muuta mattoa enemmän. Samoin auringon paahde voi osua vain maton toiseen reunaan ja saa sen haalistumaan.

Kun ostat uuden maton, laita maton hoito-ohjeet talteen, elleivät ne ole kiinni maton pohjassa.

Yritysten pesupalvelut

Kalusteiden tekstiililaadut

Kalusteiden tekstiililaadut Kun oikea sohva tai nojatuoli on löytynyt, tulee ostajan pohtia seuraavaksi millainen on kalusteiden tekstiililaatu. On hyvä lähteä liikkeelle kalusteen pääasiallinen käyttötarkoitus: arjen

Lue lisää »

Pyydä Mattomaisterilta heti tarjous sinun pesukohteellesi!