Kalusteiden tekstiililaadut

Huonekalujen kangasverhoilussa käytetään luonnonkuituja ja tekokuituja. Monesti kankaat ovat luonnon- ja tekokuitujen sekoitteita, jotta niiden ominaisuudet sopivat mahdollisimman hyvin käyttökohteeseen.

Luonnonkuituja ovat puuvilla, pellava ja villa. Puuvilla on miellyttävän tuntuinen ja laadukkaimmat kankaat ovat myös hyvin kestäviä. Puuvilla on vesipestävä, mutta kannattaa hoito-ohjeesta tarkistaa, että se on myös esikutistettu. Helposti rypistyvä pellavakangas hylkii likaa luonnostaan.  Villakangas on kulutuskestävää, mutta se kutistuu helposti pesukoneessa.

Tekokuituja ovat mm. polyesteri-, polypropeeni- ja polyamidikuidut. Ne ovat helppohoitoisia ja kestävät kulutusta, mutta sähköistyvät helposti ja siksi vetävät puoleensa pölyä ja likaa.

Kankaan pintarakenne vaikuttaa myös sen yleisilmeeseen ja kestävyyteen. Kohokuvioinen kangas likaantuu ja kuluu helpommin kuin sileäpintainen kangas. Nukkakankaat kestävät paljon kulutusta. Näiden kankaiden ominaisuuteen kuuluu, että kankaaseen tulee “istumajälkiä”, kun nukka taipuu.

Joihinkin kankaisiin muodostuu käytössä nukkaa. Nukkaan jää helposti kiinni lisää vaatteista irtoavia kuituja, jotka sitten näyttävät kankaassa epäsiisteiltä nypyiltä. Nukka ja irtokuidut saadaan poistettua nukkaleikkurilla. Nypynpoisto ei vaikuta kankaan kulutuksenkestoon, kunhan leikkurilla ei vaurioita kankaan pintaa. Mikäli kalusteesi kaipaavat nypynpoistoa, muista mainita siitä Mattomaisterille pesutilauksen yhteydessä.

Kankaan hinta ja laatu liittyvät toisiinsa: halvassa kankaassa ei ole hyvää valonkestävyyttä, värinkestävyyttä,  hankaus- ja nyppyyntymiskestävyyttä tai pestävyyttä.

Yritysten pesupalvelut

Kalusteiden tekstiililaadut

Kalusteiden tekstiililaadut Huonekalujen kangasverhoilussa käytetään luonnonkuituja ja tekokuituja. Monesti kankaat ovat luonnon- ja tekokuitujen sekoitteita, jotta niiden ominaisuudet sopivat mahdollisimman hyvin käyttökohteeseen. Luonnonkuituja ovat puuvilla,

Lue lisää »
Mattomaisterin pesupalvelut

Sohvan ja muiden kalusteiden hoito

Sohvan ja muiden kalusteiden hoito Imuroi säännöllisesti – myös selkä- ja istuintyynyjen takaa/alta. Käytä kalustesuulaketta. Poista tahrat HETI. Imeytä talouspaperiin. Käytä tahraan tarvittaessa esim. sappisaippuaa.

Lue lisää »