Sohvan ja muiden kalusteiden hoito
Tee sohvan ja muiden kalusteiden hoito säännöllisesti:
Imuroi sohva, myös selkä- ja istuintyynyjen takaa/alta. Käytä kalustesuulaketta.
Poista tahrat HETI. Imeytä talouspaperiin. Käytä tahraan tarvittaessa esim. sappisaippuaa.
Suojaa kangas uutena (ellei ole jo tehtaalla käsitelty) ja heti pesun jälkeen tekstiilisuoja-aineella. Myös Mattomaisteri tekee suojauskäsittelyitä. Ahkerasti käytetty verhoilu kannattaa suojata vaikkapa kerran vuodessa.
Jos sohvasi tai nojatuolisi kangas on vaalea tai valkoinen, pidä värilliset torkkupeitot pois kalusteen päältä, ettei kangas värjäänny. Vaaleissa ja valkoisissa kalusteissa myös vaatteista tulevat värjäytymät näkyvät helpommin.
Aurinko haalistaa nopeasti verhoilukankaan, ellet suojaa sitä suoralta auringonvalolta. Sama vaara on kasvilampun UV-valolla.
Vetoketju sohvan tyynyissä ei ole välttämättä tae sitä, että päälliset voi pestä koneessa. Usein vetoketju on verhoilijan ainoa mahdollisuus sulkea päällinen, kun se on laitettu pehmusteen päälle. Pesussa päälliset saattavat kutistua niin paljon, etteivät ne enää mahdukaan tyynyjen päälle. Ja vaikka tyynyosien päälliset voisikin pestä koneessa, jää sohvan käsinojat ja runko edelleen likaisiksi. Lopputulos ei silloin näytä kovin hyvältä. Jos kuitenkin päädyt pesemään päälliset koneessa, älä sullo kerralla pesukoneeseen liikaa pestävää, sillä kankaisiin saattaa jäädä likaviiruja.
Jos vatsatauti pääsee yllättämään, niin poista kiinteä lika tekstiilistä esim. lusikalla, pyyhi kostealla ulkoreunasta sisäänpäin ja käytä vettä tai tahranpoistoainetta maltillisesti, koska allaoleva materiaali voi vahingoittua tai värjätä tekstiilin… ja sitten tilaat nopeasti Mattomaisterin pesemään kalusteen paikan päälle! Pyrimme hoitamaan tällaiset kiiretilaukset aina mahdollisimman pikaisesti.
Myös nahkakalusteet vaativat hoitoa. Pyyhi pölyt säännöllisesti. Puhdista hiuksista tai käsistä nahkasohvaan jäävät rasvaiset tahrat nopeasti pois. Kuivuttuaan tahrat muuttuvat vaikeammin poistettaviksi.