Mattojen pesu

Mattojen pesu rannalla vaiko olohuoneessasi?
Päätä sinä Mattomaisteri hoitaa mielellään pesuhomman kotonasi.

maton pesu

Unohda hankalasti kuljetettavien mattojen viennit pesulaan ja tilaa ammattilainen paikan päälle! Mattomaisteri pesee matot, sohvat, nojatuolit ja muut kalusteet sekä patjat vaivattomasti paikan päällä kotona ja mökillä. Ja mikä parasta – kotona tehdyn mattopesun kustannukset voit vähentää verotuksessasi kotitalousvähennyksenä (-40%).

Miten mattojen pesu tapahtuu?

Matot tulee ensin imuroida, jolloin enin irtoroska poistuu. Hienoin irtolika, joka ei imureilla lähde, lähteekin sitten pesussa.

Mattopesu tapahtuu tasopesuna lattialla eli matot voivat olla omilla paikoillaan pesun aikana. Matolta ja sen ympäriltä siirretään kalusteita sivummalle, että työ olisi sujuvaa. Pesussa roiskuva vähäinen vesi kuivataan heti pois, joten lattiasi ei pesusta vaurioidu, olipa se sitten vaikka parkettia.

Mattomaisteri käyttää pesussa ammattilaistason pesukalustoa. Koneen pohjassa on edestakaisin liikkuva harjas ja koneen paino vielä tehostaa pesua. Pesuaineina käytetään kyseiselle pesutekniikalle ja laitteelle suunniteltuja laadukkaita pesuaineita, jotka ovat biohajoavia.

 

Mattomaisteri vesipesee kaikenlaisia irtomattoja, kokolattiamattoja ja porrasmattoja. Irtomatot voivat olla plyysi-, villa-, buglee-, nukka- ja käytävämattoja. Nämä myös saavat jäädä omalle paikalleen kuivumaan. Kuivuminen vie mattolaadusta riippuen yleensä 3-10 tuntia. Sen sijaan kaksipuolisten räsymattojen ja paperinarumattojen pesu onnistuu, kunhan matto saadaan jonnekin pesun jälkeen kuivahtamaan ilmavasti, sillä lattialle sitä ei voi jättää.

Matot, joissa on vesipesukielto, kuten esim. sisal-, juutti- ja kookosmatot, voidaan pestä kuivapesuna. Kuivapesussa käytetään kotimaista tekstiilin pintapesuainetta, ei lainkaan vettä.

Mattomaisteri kuuluu alv-rekisteriin ja sen vuoksi pesupalvelut oikeuttavat kotitalousvähennykseen (v. 2020  40 %).  Tämä veroetu kannattaa hyödyntää vaikkapa samantien OmaVero-palvelussa.

Jäitkö vielä empimään? Kysy rohkeasti lisää Mattomaisterilta ja lue “Ainakin 5 hyvää syytä valita Mattomaisteri“!

Mattojen suojauskäsittely

Heti pesun jälkeen matot ja kalusteet kannattaa käsitellä tekstiilisuoja-aineella. Suojaus estää lian ja kosteuden imeytymisen maton kuituihin ja helpottaa jatkossa niiden puhtaanapitoa. Lika ja nesteet eivät imeydy kuituihin ja matot puhdistuvat helpommin. Suojaus sopii kaikille kuiduille ja kaikille väreille. Mattomaisteri käyttää kotimaista, myrkytöntä suoja-ainetta.

Matot ja muut pesukohteet Mattomaisterin monipuolinen palvelupaletti

Sohvat, nojatuolit, rahit – myös nahkakalusteetporrasmaton pesu

Ruokatuolit, työtuolit, säkkituolit – myös nahkakalusteet

Matot: kaikenlaiset irtomatot, kokolattiamatot, porrasmatot – vesipesuna ja kuivapesuna

Petauspatjat, runkopatjat

Vaunut, rattaat, turvaistuimet, sitterit, isot pehmolelut

Ryijyt, raanut ja muut seinävaatteet

Matkalaukut

Kangas- ja nahkaverhoilut autoissa, asuntovaunuissa ja veneissä

Keinujen ja asuntoautojen katokset, puutarhakalusteiden pehmusteet

 

Pyydä Mattomaisterilta heti tarjous sinun pesukohteellesi!                              

Perehdy tarkemmin sohvan ja muiden kalusteiden pesuun.

Mattojen perushoito

Imuroi matot säännöllisesti.

Tuuleta mattoja, kevyt tamppaus ja harjaus riittävät. Talvella useimmat matot tykkäävät käydä pakkaslumikylvyssä.

Poista tahrat HETI. Imeytä talouspaperiin. Käytä tarvittaessa matolle sopivaa tahranpoistoainetta.

Säännöllinen pesu on tarpeen kerran vuodessa sellaisille matoille, jotka ovat eteiskäytävällä, keittiössä tai muissa suosituissa kohdissa. Näin lika ei pääse pinttymään ja matot puhdistuvat pesussa paremmin. Olohuoneen ja muiden tilojen mattojen pesuväli voi olla harvempi, mutta kannattaa muistaa, että tasokas pesu poistaa niistäkin sellaisenkin irtolian ja pölyisyyden, joka ei imuroidessa poistu.

Käännä mattoa säännöllisesti, ettei esim. sohvan edustalta matto kulu ja likaannu muuta mattoa enemmän. Samoin auringon paahde voi osua vain maton toiseen reunaan ja saa sen haalistumaan.

Kun ostat uuden maton, laita maton hoito-ohjeet talteen, elleivät ne ole kiinni maton pohjassa.